jacqueline

Jacqueline

Toen ik drie jaar geleden een yogales gaf aan een vriendin viel er een puzzelstukje op zijn plaats. Ik dacht: “Dit hoor ik te doen.” Direct daarna heb ik me aangemeld voor de opleiding tot Dru Yogadocent. Inmiddels ben ik bevoegd om les te geven.

Ik ben afgestudeerd aan de kunstacademie (ArtEZ) in Arnhem. Als beeldend kunstenaar heb ik altijd al een fascinatie gehad voor het menselijk lichaam. Nu kan ik door middel van yoga in alle lagen van het menselijk zijn duiken! Het is ontzettend indrukwekkend hoe verbonden lichaam en geest zijn: voel eens wat het met je doet om bijvoorbeeld in elkaar gedoken te zitten, of juist rechtop te staan. Je geest en je lijf werken samen en beïnvloeden elkaar. Yoga is een manier om lichaam en geest te harmoniseren.

Wat is kenmerkend voor Dru Yoga?
Dru Yoga staat ook bekend als:“Yoga van het Hart”, een hele mooie vorm van yoga die uit gaat uit van ronde, vloeiende bewegingen. Het is heel zacht voor het lichaam en voelt fijn aan. Je beweegt op basis van ontspanning waarbij het accent ligt op sierlijke bewegingsreeksen en levendige houdingen. De les begint met een activatie om op te warmen en je lichaam los te maken. Aan het eind van de les kun je genieten van een lange geleide ontspanning. Elke les vormt een rustig dynamisch geheel, waarin je je lijf met liefde en respect behandelt. Deze yogavorm is heel geschikt voor mensen die opzoek zijn naar rust en een als wellness aanvoelend moment.

Wat is er zo bijzonder aan Dru Yoga?
Dru Yoga gebruikt de kracht van de verbeelding. Door middel van beeldende taal en visualisaties kan je de prettige ervaring van yoga versterken. Stel je maar eens voor dat je op je lievelingsstrand ligt met een heerlijk zonnetje en voel wat dat met je doet!

De veilige sfeer in de les draagt bij in het contact maken met jezelf. Ik stimuleer je steeds de juiste beslissing in het juiste moment te nemen, waardoor je jezelf steeds beter leert kennen en vertrouwen. Je leert dat elk moment uniek is en om andere voorwaarden vraagt. Je lichaam, emoties, wensen en voorkeuren zijn constant veranderlijk: wanneer je eenmaal op één been hebt leren staan betekent dat niet dat het elke volgende keer zal lukken. Je leert op een ontspannen manier meebewegen met je behoeften. Het gevolg daarvan is dat je daadkrachtiger, liefdevoller en wijzer kan handelen. In eerste instantie in de les, waarna het zich als de rimpels van een vallende druppel in een vijver uitwaaiert naar het leven buiten de les.

Dru Yoga is in beoefening licht, en in uitwerking krachtig!

Wil je meer weten over mij, of over Dru Yoga? Neem een kijkje op mijn website: kairosdruyoga.nl
Mijn directe contactgegevens staan in de lijst docenten

Reacties zijn gesloten.