handleeskunde

Handanalyse – Yoga for the mind
Elke vinger, nagel, lijn en heuvel in de handpalm is direct met onze hersenen verbonden volgens oorspronkelijke Vedische handanalyse en wordt als yoga for the mind gezien.

Adem is leven. In een handpalm is te zien waarom iemand wel en een ander niet volop kan ademen. Het heeft met het denken te maken. Het denken heeft bijzondere kracht. Een vernauwd denkpatroon beperkt ook het ademritme en ons verdere spirituele ontwikkeling. Hoe soepeler de handen zijn des te soepeler de geest.

Wat asana’s voor het lichaam zijn, zijn mudra’s (handhoudingen) voor de handlijnkunde. Mudra’s zijn zeer geneeskrachtig voor lichaam en geest. Er zijn talloze mudra’s die ons kunnen helpen om bepaalde blokkades te doorbreken of bepaalde gaven nog meer te laten ontwikkelen.

Op basis van handlezen is het mogelijk een advies voor een mudra te krijgen die passend is als ondersteuning in het dagelijkse leven en/of tijdens de meditatie.

In het oosten is het gebruikelijk om via de namaste mudra iemand te groeten of te bedanken. Daarbij wordt de linker-en rechterhand voor het hart gehouden waardoor verleden en heden verdwijnt en alleen het hier en nu telt.

Dit is yoga. Het woord zelf in het sanskriet betekent o.a. vereniging.

Meer over handen: www.djanamileta.nl

 

 


Reacties zijn gesloten.