Vanaf september 200 uur Vinyasa Yoga Opleiding bij Yogahouse

200 uur RYT® VINYASA YOGA DOCENTENOPLEIDING ~ Alignment (belijning) gebaseerd en geïnspireerd door de 5 elementen. Wil jij yogadocent(e) te worden, je eigen yoga practice verdiepen? En/of je kennis van de yoga filosofie verdiepen? Volg dan de 200 uur RYT® Yoga Docentopleiding!

Het doel van deze Vinyasa Yoga Docentopleiding is om je eigen yoga en je begrip van yoga te verdiepen. Verder ontwikkel je het vermogen om veilige en dynamische yogalessen samen te stellen en te geven. De training benadrukt de onderwijs principes, zodat je leert zowel het lichaam als de geest/mind van je studenten in alignment te brengen. Omdat yoga niet iets is wat allemaal-in-een-soort-stijl past krijg je in de Vinyasa Yoga Docentenopleiding de mogelijkheid om naast de klassieke Vinyasa Yoga ook verschillende stijlen als Coreflow / Power Yoga, Slow flow of Restorative Yoga te verkennen. Je verkent hierdoor verschillende onderwijsstijlen die zowel bij jouw persoonlijkheid passen als yoga-beoefenaar, als bij jou als yogadocent(e).

Wat is Vinyasa Yoga?
In Vinyasa Yoga, coördineren studenten ademhaling en beweging om zo van de ene houding in de volgende over te gaan. Vinyasa Yoga is een krachtige manier van beoefenen, en wordt ook wel Flow yoga genoemd vanwege de vloeiende manier waarop de poses van de ene naar de andere overvloeien. Het is één van de meest populaire stijlen van yoga in het westen.

Wat maakt deze Vinyasa Docentenopleiding uniek?
De docentenopleiding is geïnspireerd door de vijf elementen: aarde, vuur, water, lucht en ruimte. Deze elementen zijn niet alleen in de natuur te vinden. Zij bieden je de mogelijkheid om verschillende vormen van het les geven in Vinyasa yoga te onderzoeken, zodat deze kunnen bijdragen aan je eigen individuele behoeften en talenten – een uniek concept in Nederland.
Aarde
Restorative en alignment gebaseerde Hatha Yoga met haar aardende kwaliteit in het menselijk lichaam is geïnspireerd door het aarde element.
Vuur
Vuur inspireert tot meer core werk en krachtige yoga welke warmte in het menselijk lichaam genereert.
Water
Het element water wordt geassocieerd met de Easy Flow leerkrachtstijl, vloeibaar zonder grenzen.
Lucht
Het element lucht is niet alleen aanwezig in de ademhalingsoefeningen, in Vinyasa Yoga koppelen we de beweging aan de adem.
Ether (ruimte)
Ether (ruimte) is het element dat het meest gerelateerd is aan meditatie. Het inspireert ons om verschillende methoden van meditatie te verkennen. Je maakt kennis met verschillende yogastijlen zoals Slow Flow, klassieke Vinyasa, Restorative Yoga, Hatha Yoga en Coreflow / Power Yoga. Tijdens de docentenopleiding kun jij je al een doel stellen voor jouw yoga practice en daar op focussen. Dit zal je ondersteunen bij je eigen yoga practice, je toekomstige ontwikkelingen en je helpen als docent authentiek en origineel te blijven in je stijl van lesgeven. De Vinyasa Docentenopleiding combineert oude tradities met moderne kennis.

Alignment gebaseerde Docent Opleiding
Naast de vijf elementen van de lerarenopleiding is deze gebaseerd op therapeutische belijning (alignment) wat ervoor zorgt dat leerlingen veilig in een yogahouding komen te staan. Je leert hoe belangrijk het is de principes van alignment (belijning) toe te passen op het lichaam om deze op een veilige manier te openen. Je ontwikkelt het begrip welke spieren te gebruiken en hoe alignment (belijning) toe te passen om dieper in een houding te kunnen gaan op een veilige manier.

Het 200-uur RYT® geregistreerd Vinyasa Yoga Docent Opleiding curriculum omvat:
•Asana (yoga houdingen)
•alignment (belijning), voordelen, contra-indicatie, potentiële risicofactoren
•Sanskriet en Nederlandse benaming van de houdingen
•Bandhas
•variaties en aanpassingen / hands on
•gebruik van hulpmiddelen (props) om een pose aan te passen en beter te maken
•hoe een lichaam te leren observeren en lezen

Vinyasa Krama
•sequencing: volledige volgorde van Asana in een yogales ervaren
•structuur, planning, het maken van een yogales
•wetenschap en kunst van sequencing
•didactiek, methode van yogales geven
•yoga en fysieke beperkingen
•verschillende yoga stijlen geïnspireerd door de vijf elementen
•cultiveren van je stem en het opbouwen van vertrouwen door lesgeven

Pranayama
•verschillende ademhalingstechnieken
•meditatie en verschillende meditatietechnieken

Filosofie
•geschiedenis van yoga en studie van de Schriften
•ethiek van de yogadocent(e)

Anatomie
•principes van yoga anatomie en biomechanische aspecten

Andere thema’s
•chakra gerelateerd aan de 5 elementen en yogastijl
•Kijkstage (observeren) en assisteren van yogalessen
•het opbouwen van vertrouwen door het lesgeven te oefenen
•het bedrijf achter yoga
•Mantras en mudras
•godinnen en goden van het yoga
•yoga rituals
Na je examen kun jij je inschrijven bij de Yoga Alliance USA. Voor meer informatie hierover kun je kijken op: www.yogaalliance.net

Internationale Docenten Team (zie leraren voor meer informatie)
Doris Lilienweiss (Nederland, Germany Yogapoint Arnhem), en gastdocenten:
Flor Buchock Gil (Amazonas)
Louise Boom (UK, Yoga Anatomy)

Maatregelen:
De opleiding die gepland staat gaat gewoon door maar met een aangepast aantal deelnemers. Yoga Point Arnhem heeft een ruime yogazaal waar we 1,5 meter afstand en de overige geldende regels in acht kunnen en zullen nemen. Waar nodig kunnen we online lessen inzetten (alleen theorie) en werken met halve groepen, als de planning dat toelaat. Heb je vragen? Laat het gerust weten! Wil je meedoen maar twijfel je nog? Schrijf je dan WEL in. Alleen dan kan ik doorgang garanderen. Het zou jammer zijn als iedereen wacht en ik wegens te weinig aanmeldingen moet annuleren. Gaat de opleiding niet door, om welke reden dan ook, dan krijg je je geld ALTIJD terug. Zo staat dat ook omschreven in de voorwaarden.

Data, tijden, prijzen en inschrijfformulier
Klik hier voor het inschrijfformulier (PDF)
Voor meer informatie over deze opleiding doris@yogahouse.nl of bel: 06-52616597

Opleidingsdata- en tijden
Zaterdag 9:30-17:30, zondag 9:30–17:30
Deze opleiding is een hybride opleiding, wat betekent dat de opleiding zowel online live als ook face-to-face in groepsverband bij Yogahouse Arnhem mogelijk is afhankelijk van de omstandigheden.
17 + 18 september – start van de opleiding bij Yogapoint Arnhem
08 + 09 oktober – vervolg van de opleiding bij Yogahouse Arnhem
05 + 06 november 03 + 04 december
14 + 15 januari
09 t/m 12 februari – intensief dagen in het Ashram
11 + 12 maart
15 + 16 april

Wat zijn de diploma-eisen?
•aanwezigheid bij 85% van de lessen inclusief een 5-daagse intensieve training
•voltooiing van het huiswerk en het eindexamen (geen zorgen, je wordt voorbereid!) •kijkstage en assisteren bij lessen; regelmatige yogabeoefening
•geven van een yogales op afspraak  
•1 boekverslag
•2 workshops naar keuze bij Yogapoint Arnhem

Literatuur (verplicht) 
Iyengar, B.K.S: Light on Yoga (€ 22,50 via bol.com, gratis verzending) Kirk, Boon,
Dituro: Hatha Yoga illustrated (€ 16,99 via bol.com) 
Hermann Hesse: Siddharta (€ 10,59 via bol.com)
Leslie Kaminoff: Yoga Anatomie meer literatuurtips tijdens de training 

Locatie 
Yogapoint Arnhem, Looierstraat 54, 6811 AZ Arnhem; de studio ligt in het centrum van Arnhem, nabij het centraal station (5 minuten lopen); vanaf oktober vind deze opleiding bij Yogahouse Arnhem plaats, nabij station Velperpoort (5 minuten lopen). Het is belangrijk dat je op tijd bent voor elke opleidingsdag. 

Taal en certificering 
De opleiding wordt in het Nederlands en Engels gegeven (desgewenst met vertaling). De Vinyasa Yoga Teacher Training is geregistreerd bij Yoga Alliance. Na het examen kun je je bij Yoga Alliance USA registreren. Zie voor meer informatie ook: www.yogaalliance.org 

Kosten
€ 2500 exclusief 21% BTW. Early bird tot met 31 mei € 2250 excl. 21%BTW en de literatuur (zie boven). De kosten voor het intensieve weekend in het Ashram (als wij eer naar toe kunnen gaan circa € 170) en de literatuur (zie boven). Stuur je aanmelding aan bjorn.yogapoint@gmail.com en doris@yogahouse.nl. 

Klik hier voor het inschrijfformulier (PDF)

doris@yogahouse.nl 
Adres locatie: Yogahouse in het Modekwartier, Putstraat 11, 6822 BE Arnhem
Alleen het eerste weekend: Yogapoint Arnhem, Looierstraat 54, 6811 AZ Arnhem

Dit bericht is geplaatst in Yoga Teacher Trainingen. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.