Vipassana-Inzichtmeditatie

Elke maandagmiddag Vipassana-Inzichtmeditatie in Yogahouse. Welkom! De meditatie-middag zal dit komende seizoen een keer per maand door Henk Barendregt en een keer door Miriam Hartkamp begeleid worden.Andere maandagen worden begeleid door zijn assistenten; Djana Mileta en Arnoud Jan de Beaufort.

Vipassana-Inzichtmeditatie
Deze vorm van meditatie is gericht op het trainen van aandacht voor de interne verschijnselen welke ons aanzetten tot onze keuzes. Daarmee komen we losser te staan ten opzichte van onze gewoontes. Dan kunnen we beter doen wat nodig is en wat bij ons past. Dat daar een zekere oefening voor nodig is, komt omdat belangrijke keuzes vaak genomen worden in een fractie van een seconde. Wanneer we dat kunnen zien, ontstaat een grotere vorm van vrijheid, welke meer mogelijkheden schept tot creativiteit en medemenselijkheid.

Henk Barendregt beoefent sinds 1972 meditatie. Eerst zen meditatie bij de leraar Kobun Chino en in het klooster Tassajara in California. Vanaf 1979 inzicht meditatie bij de leraar Phra Mettavihari.
Hij geeft les in de inzicht meditatie sinds 2001 en houdt sinds 2006 retraites (zowel intensieve als lichtere vormen). Henk Barendregt is wiskundige logicus en legt in zijn meditatie lessen uit dat het zowel een intuïtieve als exacte oefening is. Voorbeelden (metaforen) komen vaak uit het musiceren. Henk doet tevens onderzoek naar de werking van meditatie op de hersenen. Barendregt heeft verschillende prijzen ontvangen. Op 6 februari 2003 ontving hij de Spinozaprijs 2002, de hoogste prijs voor wetenschappelijk onderzoek in Nederland.

Meer informatie over Henk Barendregt vindt u op:
http://www.cs.ru.nl/~henk/
Brandpunt Profiel Henk Barendregt:
http://www.npo.nl/profiel-henk-barendregt/23-02-2011/POW_00107164

Op retraite met Henk Barendregt? Dat kan regelmatig. Kijk op barendregt.wordpress.com/vipassana/

Wanneer:  Iedere maandagmiddag 
Hoe laat: 
13.30 – 15.30 uur (van september t/m juni)
Prijs voor vaste leden: € 2,50 per keer
Of prijs per keer: € 5,00 per keer (contant)
Henk Barendregt is aanwezig op: 09 september, 14 oktober, 11 november en 16 december 2019
Miriam Hartkamp is aanwezig op:
23 september, 28 oktober, 26 november en 30 december 2019

“As the sea is pervaded by one taste,
namely that of salt, similarly
my teaching is pervaded by one idea,
that of freedom.” – Buddha

Wil je je aanmelden? Stuur dan een mail naar Djana, djana@yogahouse.nl

Dit bericht is geplaatst in blog. Bladwijzer maken van de permalink.

Reageren uitgeschakeld.