femke

Femke

De nieuwsgierigheid in mijn hart naar yoga werd bevestigd toen ik ongeveer 10 jaar geleden op een dag een ingeving kreeg om lessen te gaan volgen. Mijn zoektocht naar levensvragen als wie ben ik, bracht me naar een yogaleraar in Arnhem. De studio zat vier deuren verderop in mijn straat. De eerste les voelde meteen als “dit is wat ik zocht”: De asana’s, de ademoefeningen, de filosofie, het verband houden met de levensvragen en het daarop geen concrete antwoorden hebben.

In de loop van de tijd ben ik ook zelf gaan oefenen, ik ging retraites doen, en ik merkte dat ik mezelf beter ging leren kennen. Ik maakte dankzij de beoefening van yoga bewustere keuzes.
In 2011 tijdens een loopbaantraject werd me gevraagd: wat doe je het liefst? “Yoga”. Met als gevolg dat ik ben gestart bij Saswitha in Bilthoven in 2012. Mijn “lifesaver”.
Yoga is voor mij liefde en herkenning. Ik leer mezelf, de mensen om mij heen en de mensen die ik ontmoet, de natuur, de wereld, de kosmos kennen door de beoefening van yoga. Het is een avontuur, een weg voor het leven en gelukkig; het is geen opleiding, het is (onder andere) “Svadhyaya” – zelfkennis, de studie van het Zelf.

Ik ben student bij Saswitha, heb diverse specialisaties gevolgd: ademtherapie, ayurveda en massage. Daarnaast volg ik de Spiritual Teacher Training bij Sri Swami Shyjamji Bhatnagar.

Door yogales te geven, ervaar ik iedere keer een nieuwe les, nieuwe inzichten. Mijn cursisten zijn mijn leraren. Ik ben ze uiterst dankbaar, omdat ik dankzij anderen – die ook nieuwsgierig zijn en willen oefenen – mijn liefde voor yoga kan uiten. Het is vreugdevol ontdekken als een kind. Yoga en het leven blijven mij iedere dag verwonderen.

Mijn directe contactgegevens staan in de lijst docenten

Reacties zijn gesloten.