astrid

Astrid

Naast het beoefenen en doceren van diverse sporten, was yoga voor mij een tegenhanger om zowel fysiek als mentaal meer rust te ervaren. In de loop van de jaren zijn de rollen omgedraaid en is yoga een steeds grotere rol gaan spelen in mijn leven. Door de diversiteit aan yogastijlen, is het moglijk om zowel een fysieke uitdaging te vinden maar ook rust en ontspanning te ervaren. Hierdoor leerde ik mijn lichaam beter kennen waardoor ik mijn grenzen eerder aanvoel en me fitter voel dan voorheen.

Rond mijn 25e ben ik op reis gegaan naar Costa Rica waar ik een yogaopleiding heb gevolgd. Dit werd een ontdekkingsreis waarin ik meer verdieping vond binnen de verschillende yogastijlen en waarin ik ging ervaren wat bij mij past. Deze reis is nooit gestopt en ik volgde meerdere vervolgopleidingen zoals een Yin Yoga opleiding, Katonah Yoga en tijdens mijn zwangerschappen verdiepte ik me ook in pre- en postnatale Yoga.

In mijn yogalessen houd ik de yogatraditie in ere maar neem de hedendaagse kennis van wetenschap en anatomie mee zodat de les aansluit op de moderne westerse behoefte aan gezonde kracht en beweging.

Ik gaf al eerder Pilates lessen, waarbij ik merkte dat het versterken van mijn Core spieren niet alleen zorgde voor meer stabiliteit en een betere lichaamshouding, ook mijn uithodingsvermogen verbeterde en ik kreeg minder last van blessures.

Na het volgen van een medische Fitness opleiding, kon ik al deze trainingsvormen combineren en (top)sporters op een gezonde manier begeleiden naar hun prestaties.

In mijn Pilates lessen ligt de nadruk meer op het Fysieke aspect dan bij Yoga, toch zal je merken dan het verbinden van de ademhaling aan de beweging, zeer mindfull kan zijn.

Als je nieuwschierig geworden bent en meer informatie wilt, dan vind je mijn gegevens in de lijst docenten.

Reacties zijn gesloten.