zerong

Zerong

In het 4e jaar van mijn carriere als yoga docent, heb ik de legendarische meester MingLiang ZHANG leren kennen. Sindsdien volg ik enthousiast Mr. Zhang’s boeken en lessen om TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde) DaoYin te oefenen. 
Ik heb zelf de voordelen van DaoYin mogen ondervinden, waarna ik geprobeerd heb om de DaoYin technieken in mijn Yoga lessen te passen. Het resultaat leidde tot veel positieve reactie’s van de deelnemers en dat heeft mij weer geïnspireerd om zelf DaoYin les te gaan geven. Dit in samenwerking met meester Zhang.

Wat mij fascineert in DaoYin is dat deze set van oefeningen bedoeld is om onze gezondheid van binnenuit te verbeteren, door simpelweg de Qi te regelen. Met of zonder voorkennis van Qi of TCG; iedereen kan ervan profiteren zo lang je de tips, behorende bij iedere beweging, opvolgt. Het gaat daarbij niet alleen om het correct uitvoeren van de houdingen, maar ook de TCG holistische principes achter iedere beweging. 

Alle DaoYin houdingen die je in mijn les gaat leren zijn oorspronkelijk bedacht door meester MingLiang Zhang.

Meester MingLiang ZHANG en E-Mei Traditie
Op twaalfjarige leeftijd begon hij Boeddhistische Zen en QiGong te leren. Daarna werd hij geselecteerd als de discipel van 10 meesters in verschillende gebieden voor meer dan 30 jaar. Mr.Zhang is nu een vermaard TCG dokter; de 14e generatie van Emei [eu-mee ] Traditie.

De 800 jaar oude Emei [eu-mee ] traditie die zijn oorsprong vindt in de Emei bergen in China is gericht op Leven-Voedende Oefeningen. Het hele systeem omvat Taoïstische kruiden medicijnen, DaoYin/QiGong, Acupunctuur, TuiNa Massage, Dieet Therapie,  Muziek therapie, Schilderij, Schoonschrift, Ecologie en Sociologie. Allen geïnspireerd door de Boeddhistische en Taoïstische filosofie.

Mr.ZHANG is een van de weinige die de essentie van Emei traditie in zijn geheel begrijpt.

Aanmelden voor de gratis introductieles of meer informatie?
Mijn directe contactgegevens staan in de lijst docenten.

Please note that though classes will be primarily conducted in English, I will do Dutch for special phrases whenever necessary.

Please feel free to contact me for questions and sign-ups for the free Introductory Class. Click on this link and you’ll find my contact details: docenten.

Reageren uitgeschakeld.