Zaterdag 15 juni is de Venerable Kumara, monnik uit Maleisië te gast in Yogahouse

Vipassana leraar Marnix van Rossum heeft de Venerable Kumara, monnik uit Maleisië, uitgenodigd.
Wij zijn blij om deze monnik op zaterdag 15 juni in het Yogahouse te mogen verwelkomen.

Van 11 tot 16 uur (inloop vanaf 10:30) ben je van harte welkom. Kumara komt voor het eerst naar Nederland. Het is een unieke kans om ervaring op te doen in deze bijzondere en diepgaande manier van vipassana door een zeer ervaren monnik.

Kumara geeft meditatiebegeleiding in de traditie van Ashin Tejaniya. Deze heeft de wereld van boeddhistische mindfulness behoorlijk opgeschud, door algemeen geaccepteerde ideeën over wat meditatie en mindfulness is ter discussie te stellen. Waarom geef je aandacht? Waarom mediteer je? Waarom focus je zo hard? Wat wil je bereiken met mediteren? I.p.v. een methode braaf te volgen is het belangrijker om jezelf deze vragen te stellen.
Doordat je deze thema’s in grote mate naar eigen vrijheid kunt onderzoeken, wordt er een veilige omgeving gegeven om tot zelfobservatie en zelfinzicht te komen, zonder dat je aan allerlei regels of methoden hoeft te voldoen. Je wordt aangemoedigd nieuwsgierig te blijven naar je proces van meditatie. Je komt zo minder snel terecht in ‘goed en fout gedachtes’ over hoe je mediteert en je ervaart inzichten meer vanuit vrijheid, ontspannenheid en acceptatie.

Tijdens deze dag is er ruimte om zelf te oefenen en zal er veel mogelijkheid zijn voor dialoog met Kumara.

• Toegang is op de basis van dana (vrijwillig bijdrage)!
• Yogahouse verwelkomt je met de thee en koekjes!
• Indien je een boterham wilt eten in de pauze, die dan graag zelf meenemen.
• Iedereen is van harte welkom!

Graag aanmelden:
Mail Yuna yunavdadel@gmail.com en/of mail Djana: djana@yogahouse.nl

Graag aandacht voor het volgende:
Monnik Kumara is energetisch bijzonder gevoelig. Hij heeft elektrohypersensitiviteit (EHS) / allergie voor straling. Daarom vragen we iedereen die er graag bij wil zijn om zijn mobiele telefoon op de vliegtuig-stand te zetten en bij aankomst zijn mobiel bij ons in te leveren. Deze wordt zorgvuldig in een zakje met je naam, apart bewaard. Je kan ook je mobiele telefoon thuislaten. Alvast bedankt voor je begrip!

Dit bericht is geplaatst in blog. Bladwijzer maken van de permalink.

Reageren uitgeschakeld.