sandra

Sandra

Dru Yoga is op mijn pad gekomen nadat ik al jaren fysiek sterke yogavormen had beoefend. Ik had net mijn teacher training bij Yoga Moves afgerond en Dru kwam om de hoek kijken. Bij Dru komen voor mij 2 favorieten stromingen van yoga bij elkaar, om uit te monden in 1 allesomvattende yoga vorm/beleving. De uitlijning van de hatha yoga en het aan elkaar rijgen van asana’s van de vinyasa, zie je bij de Dru terug. Maar Dru gaat een stapje verder, in de Dru Yoga wordt dit alles bewust gecombineerd met de energiebanen die in onze lichamen stromen, om zo tot een verdiepende ervaring binnen je eigen lichaam te komen.
Soms gebeurde het dat tijdens de opleiding verhaallijnen binnen in mijzelf geopenbaard werden en nog steeds worden, dit is een ervaring die ik iedereen die daar voor opensta ook graag mee wil geven.
Een kenmerk van de Dru Yoga zijn de pulserende bewegingen die je maakt in een houding. Het zijn kalme en zachte bewegingen, die op dieper niveau een krachtige uitwerking hebben. In de uitlijning kan energie gaan stromen, en pulseer je van de ene beweging/ houding naar de ander. Dit zorgt ervoor dat je binnenin jezelf je kernkracht kan vrijmaken en kan gaan gebruiken, niet alleen op de mat, maar ook daar buiten.
Dhruva Nakshatra betekend poolster in het Sanskriet. Dru is hiervan afgeleid, het is als het ware ons eigen stille innerlijk punt, ons kompas die ons van binnenuit de weg wijst.
Aanmelden? Mijn contactgegevens staan in de lijstĀ docenten

Warme groet Sandra

Reageren uitgeschakeld.