Vipassana-Inzichtmeditatie

Vanaf heden is er de 1e en 3e maandag van de maand een Vipassana-Inzichtmeditatie bijeenkomst in Yogahouse. Welkom! De meditatie-middag zal dit komende seizoen worden begeleid door het vipassana team, dat bestaat uit Henk Barendregt, Mirjam Hartkamp en Arnoud Jan de Beaufort. Vipassana-Inzichtmeditatie
Deze vorm van meditatie is gericht op het trainen van aandacht voor de interne verschijnselen welke ons aanzetten tot onze keuzes. Daarmee komen we losser te staan ten opzichte van onze gewoontes. Dan kunnen we beter doen wat nodig is en wat bij ons past. Dat daar een zekere oefening voor nodig is, komt omdat belangrijke keuzes vaak genomen worden in een fractie van een seconde. Wanneer we dat kunnen zien, ontstaat een grotere vorm van vrijheid, welke meer mogelijkheden schept tot creativiteit en medemenselijkheid.

Henk Barendregt beoefent sinds 1972 meditatie. Eerst zen meditatie bij de leraar Kobun Chino en in het klooster Tassajara in California. Vanaf 1979 inzicht meditatie bij de leraar Phra Mettavihari.
Hij geeft les in de inzicht meditatie sinds 2001 en houdt sinds 2006 retraites (zowel intensieve als lichtere vormen). Henk Barendregt is wiskundige logicus en legt in zijn meditatie lessen uit dat het zowel een intuïtieve als exacte oefening is. Voorbeelden (metaforen) komen vaak uit het musiceren. Henk doet tevens onderzoek naar de werking van meditatie op de hersenen. Barendregt heeft verschillende prijzen ontvangen. Op 6 februari 2003 ontving hij de Spinozaprijs 2002, de hoogste prijs voor wetenschappelijk onderzoek in Nederland.

Meer informatie over Henk Barendregt vindt u op:
http://www.cs.ru.nl/~henk/
Brandpunt Profiel Henk Barendregt:
http://www.npo.nl/profiel-henk-barendregt/23-02-2011/POW_00107164

Op retraite met Henk Barendregt? Dat kan regelmatig. Kijk op barendregt.wordpress.com/vipassana/

Wanneer: 1e en 3e maandag van de maand
Hoe laat: 
13.30 – 15.30 uur 
Prijs voor vaste leden: € 2,50 per keer
Of prijs per keer: De prijzen zijn  € 5,- per losse keer of € 30,- per half jaar. (contant) Houd er dus rekening mee dat we geen pin-automaat hebben, alvast bedankt.
Henk Barendregt is aanwezig op: maandag 1 november en 6 december 2021
Arnoud Jan is aanwezig op: maandag 18 oktober, 15 november en 20 december 2021
Mirjam Hartkamp is aanwezig op: wordt vervolgd

“As the sea is pervaded by one taste,
namely that of salt, similarly
my teaching is pervaded by one idea,
that of freedom.” – Buddha

Wil je je aanmelden? Stuur dan een mail naar Arnoud Jan, vipassana@yogahouse.nl

Dit bericht is geplaatst in blog. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.