Maandag 29 April Vipassana Leraar Paul Boersma

Beste meditatieliefhebber,
Paul Boersma (1948) was ooit een gepassioneerd schaker en een internationaal schaakmeester en tegenwoordig een bekend en geliefd Vipassana (inzichtmeditatie) leraar.

Er zijn drie gebieden waarin Paul zich ontwikkeld heeft en die hem na aan het hart liggen, en waarop hij zich publiekelijk heeft gemanifesteerd. Dat zijn Vipassana (Inzicht meditatie), Dhammapada (Boeddhistische Wijsheid in verzen) en Sophia Perennis (Latijn voor Euwige Wijsheid)

De kennismaking met de Vipassana meditatie in 1981 was voor hem een ware openbaring en het deed hem vanuit een geheel andere basis verder leven. Hij volgde regelmatig retraites met leraren uit oost en west. Hij was behulpzaam bij het opbouwen van het Vipassana-centrum in Groningen, en had een rol bij de organisatie en het onderricht bij Buddhavihara/Sangha Metta in Amsterdam. Aansluitend is hij begonnen met Vipassana-cursusen in Amersfoort waar nu wekelijkse meditatie bijeenkomsten plaatsvinden. Verder is hij gasdocent bij de Dhammaverdiepingsursus en leraar op de Yoga en Vedanta docentenopleiding in Doorn. 

Rondom de thema’s  innerlijke eenheid der religies, Soefisme en Boeddhisme zijn de afgelopen jaren meerdere vertalingen van Paul Boersma’s hand verschenen bij uitgeverij Synthese. Zoals ‘Gnosis, geloof en logica’ van Frithjof Schuon, ‘De innerlijke eenheid van de religies’ ook van Frithjof Schuon, Sacrale Kunst Wereldwijd van Titus Burckhardt, ‘Dhammapada’, de Boeddhistische wijsheid in verzen, en zijn recente vertaling ‘Soefisme, hart van Islam’ van Ibn Arabi. 

Paul Boersma heeft een bijzondere belangstelling voor de diepere eenheid van de wereldreligies. Dat staat o.a. bij de beschrijving op de achterflap van zijn vertaling van het bijzondere boek Dhammapada. 

Dit allemaal heeft ons geïnspireerd om Paul Boersma bij ons als gastdocent uit te nodigen. Wij zijn bijzonder blij dat hij gelijk positief heeft geantwoord op onze uitnodiging.

Het thema van zijn Dhamma-talk zal op bovengenoemde basis zijn en er zal gelegenheid zijn om vragen te stellen. 

Je bent van harte welkom!
• Maandag 29 april
• Aanvang van 13:30 tot 15:30 uur
• Zaal open vanaf 13:00 uur 
• 
Toegang is op de basis van Dana (vrijwillige bijdragen) 

( Wil je s.v.p. rekening houden dat in het Yogahouse niet gechipt of gepind kan worden ). 

Namens de Arnhemse sangha,
Hartelijk groet, Henk, Djana en Arnoud Jan

Wil je je aanmelden? Stuur dan een mail naar Djana: djana@yogahouse.nl

Dit bericht is geplaatst in blog. Bladwijzer maken van de permalink.

Reageren uitgeschakeld.