cornelia

Cornelia

In Zwitserland waar ik in 1959 ben geboren, heb ik een beroepsopleiding mode, reclame en ruimtelijke vormgeving gevolgd. Daarna verhuisde ik naar Nederland en verlegde mijn aandacht naar de opvoeding van vier opgroeiende kinderen. Parallel aan het grootbrengen van de kinderen begon een soort pelgrimstocht langs verschillende gebieden van persoonlijke ontwikkeling. Tijdens die tocht heb ik vanaf 1994 verschillende trainingen en cursussen gevolgd op het gebied van:
– Modelwerken en vrije vormgeving
– Spirituele psychologie en esoterische beschouwingen
– Energetisch en meditatief lichaamswerk
– Voortgezette opleiding Kunstzinnige Counseling
– Universal Healing Tao Instructor
– Chakra-tekenen

Healing Tao
Een belangrijke leraar in mijn leven zei tegen mij “je moet iets doen waar je jezelf ook mee voedt.
Als je met mensen werkt, geef aan hen door hoe ze hun eigen, zelfgenezend vermogen leren activeren en voeden.’ (Als kind koesterde ik al een diep gevoel dat we tot veel meer in staat zijn dan we denken).
Werken met mensen is mijn grootste aandachtsgebied en dat geef ik vorm in de Healing Tao waarin ik meer dan 15 jaar trainingen volg en 11 jaar met toewijding en plezier les in geef. Ik opende een deur naar mijn eigen vermogens. De sleutel ? Een kostbaar geheim van onze voorouders uit het oude China: Lichaamsoefeningen (Chi Kungs), meditaties, visualisaties en het wonder van de glimlach!
Healing tao is voor mij een training/levenskunst die je helpt emotioneel stabieler te worden, waardoor je energieniveau/ vitaliteit toeneemt en je meer in evenwicht komt. Het hanteert een holistische kijk op de wereld die sinds de oudheid de grondtoon voert in het oude China. Alles houdt verband met elkaar. Deze principes laten we tot leven brengen. Het voertuig is ons lichaam, daar beginnen we mee. Gerichte bewegingen, houdingen (Chi Kungs) openen en stimuleren de energiebanen die door ons heen stromen. (Houden verband met de accupunctuur meridiaan lijnen). Oude, stagnerende energieblokkades laten we los en we maken ruimte voor vernieuwende, levensherstellende bron in onszelf. De weg Tao heeft alles te maken met verbinden. Jezelf weer als eenheid en daardoor als heelheid ervaren. Vanuit dit inzicht oefenen we ons in het uitreiken naar de voedende krachten om ons heen. Hemel en aarde, de seizoenen , elementen en kleuren die ons op hun wijze manier tegemoet komen. Als we de dialoog aangaan, ontstaat opnieuw een natuurlijke, onophoudelijke uitwisseling die ons levensvreugde, plezier en een goede gezondheid teruggeeft.
Mijn lessen hebben een rustig, meditatief karakter. Ik werk intuïtief en stem me af op de groep of cliënt (bij persoonlijke consulten). Mensen ontspannen, leren beter voelen, het huidige moment te verwelkomen en ontdekken geleidelijk aan wat ze nodig hebben om met meer voldoening en plezier in het leven te staan.

Ik geef les op donderdag van 9.00-10.30 uur (kijk ook bij workshop naar trainingsdagen of maandelijkse avondlessen)

Reageren uitgeschakeld.