aletta

Aletta

Mijn eerste ervaringen met yoga waren in mijn eigen woonkamer. Op de houten vloer, met een yogaboek als leidraad, ging ik aan de slag. Ik verkende en onderzocht yoga en ervaarde welke effecten het had op mijn lichaam en geest en mijn hele zijn. Ik voelde me soepeler worden, meer in balans en in contact met mezelf. Ook merkte ik dat ik lichter en flexibeler in het leven kwam te staan. Yoga voelde als thuiskomen bij mezelf.

Tijdens eerdere reizen die ik maakte naar India en Zuidoost Azië raakte ik geïnteresseerd in meditatie, rituelen, boeddhisme en hindoeïsme. Ik las hier veel over en leerde door mijn reizen van de contacten met de bevolking. Tijdens een reis door Thailand bracht ik enige tijd mediterend door in een boeddistisch klooster. De monnik van wie ik les had leerde me over mindfullness, stilte, ademhaling en bewustzijn.

Zonder daar van tevoren over na te hebben gedacht was yoga uiteindelijk hetgene wat mijn leven compleet maakte en voelde het alsof alles op zijn plek viel. Al snel deed ik dagelijks verschillende asana’s (yogahoudingen) en werd yoga een ’way of life’.

Na een halfjaar eigen yogaseries te hebben samengesteld ging ik op zoek naar meer verdieping en begeleiding. Ik kocht een yogamat en ging lessen volgen bij verschillende docenten. Ik raakte steeds meer gepassioneerd en geïnteresseerd. Het voelde als natuurlijk voor mij om op een dag zelf yogales te gaan geven en ik volgde vervolgens een yoga-opleiding. Inmiddels ben ik yogadocente en geef ik met veel enthousiasme en plezier hatha- en yin-yogalessen in Arnhem en in de zomer ergens buiten in de natuur.

In mijn yogalessen ligt de nadruk op het doen van verschillende asana’s en op de ademhaling. Ook komen er momenten van meditatie in voor, waarbij je leert meer stilte in je hoofd te creëren. Mijn lessen zijn open, zacht en tegelijkertijd uitdagend, in een prettige en warme sfeer, waar ook ruimte is voor humor en luchtigheid. Iedereen kan meedoen, op zijn of haar niveau, zonder oordeel of vergelijk.
Kom een proefles volgen om te ervaren wat yoga voor jou betekent!
En kijk voor meer informatie op : www.alettahelena.com
Aanmelden? Mijn contactgegevens staan in de lijst docenten

Namaste,
Aletta

Reageren uitgeschakeld.